Aktuella evenemang inom FSSMF

Dirigentkurs

FSSMF ordnar en ny dirigentkurs den 2-4 november, denna gång musikinstitutet Sandels i Helsingfors, efter succén där Peter Ettrup Larsen drillade förbundets dirigenter i höstas. 
Nu är planerna klara, Peter Ettrup Larsen drar kursen i november, och tidtabellen har klarnat.

Anmälningar till kursen tas nu emot. Fyll i anmälningsblanketten.

Dirigentträff

De enskilda dirigenternas roll under Sångfesten 2021 kommer att vara större än tidigare och FSSMF ordnar i samband med dirigentkursen (se ovan) en träff för aktiva dirigenter att träffa sångfestens konstnärliga ledare Kari Turunen. Där kan deltagarna ställa frågor och diskutera kring önskemål.

FSSMF kommer också att upprätta en videostream från träffen, där dirigenter som inte bor i närheten kan följa diskussionen och skicka in frågor. Tillställningen hålls den 2 november klockan 19.

Anmälningar till dirigentträffen kan göras på denna sida.

Musikforum

Musikforum är en samlingspunkt för körernas och orkestrarnas dirigenter och funktionärer inom den konstnärliga delen av ensemblens verksamhet. Varje år har Musikforum ett skilt tema som lyfts upp, till exempel repertoarfrågor, rekryteringsfrågor eller liknande.
Musikforum ordnas i år i 4.11 samband med dirigentkursen den 2-4 november vid Sandels musikinstitut i Helsingfors. Fyll i anmälningsblanketten här!

FöreningsKICK

Hur jobba bättre med kommunikation i rekryteringen? Vad är körens "story"? I höst fortsätter vi understöda projektet FöreningsKICK och erbjuder också föreningar och förbund i södra delen av Svenskfinland (Åbo, Karis, Helsingfors, Borgå) att ta del av den här workshopen. Om behov finns också i Österbotten igen. Vi vill nu gärna få in intresseanmälningar för evenemanget. Läs mer om FöreningsKICK här.