Peter Roos är ny intendent för OBB

24.06.2015 kl. 11:05

 

Peter Roos tar över uppdraget som intendent för FSSMF:s projektorkester Ostrobothnia Brass Band. Han tar över uppgifterna efter Conny Sundman och Rickhard Mitts som beslutat sig för att gå vidare till nya utmaningar. Peter kommer också att verka som ordförande för förbundets blåsmusikutskott.


Peter Roos, du är ny intendent för Ostrobothnia Brass Band. Hur känns det och vad innebär ditt nya uppdrag?

- Att få möjligheten att fungera som intendent för ett av Finlands bästa brassband är förstås en stor ära för mig och ett uppdrag jag ser fram emot. Som intendent för OBB verkställer man de planer blåsmusikutskottet och arbetsgruppen för OBB gör upp tillsammans med dirigenterna. Intendenten är mao en nyckelperson som samlar och för diskussionen mellan ovan nämnda framåt. Sedan står intendenten även för allt det praktiska kring OBB, dvs planera övningshelger, konserter, kontakten till musikerna etc. etc. Intendenten är alltså en verklig mångsysslare!


Varifrån kommer du musikaliskt?

- Musikaliskt har jag fått min start i Närpes Skolmusikkår och musikinstitutet Legato var jag numera fungerar som biträdande rektor. Däremellan ryms många år som militärmusiker, musikpedagog och freelancemusiker. Mitt huvudinstrument är trumpet men de senaste 3-4 åren har jag satsat en hel del på dirigering och deltagit i många mästarkurser och andra utbildningar inom ämnet.


Vilka är OBB:s kommande projekt?

- OBB har fina projekt framför sig. Närmast ligger framträdande med Russell Grey som dirigent på minifestivalen Blåsarnas dag i Närpes den tredje oktober. Under våren 2016 ska OBB uppträda på nationella blåsorkesterdagarna i Åbo och efter det följer framträdanden på sång- och musikfesten i Karleby.


Det är säkert mycket nytt du hamnar att sätta dig in i just nu. Hinner du alls fira sommar?

- Jag kombinerar semester med lite jobb och försöker i sakta mak sätta mig in i alla detaljer. Detta tar säkert sin tid men som tur är så är sommaren en lugn tid på de flesta fronter vilket ger mig tid att fundera över både detaljer och helheter.

HåW