Musik & Talang i Vasa

03.09.2016 kl. 14:56

Musik & Talang är ett forum för morgondagens musik och det ordnas den 16-17 september 2016 i Vasa.

Evenemanget gästas av en rad kända artister och bl a Lisa Miskovsky från Sverige kommer arr medverka. Hon är en av Sveriges största artister och låtskrivare med inte midre än över 200 000 exemplar sålda soloalbum.

Lisa Miskovsky har för sina fem album belönats med guld och platinaskivor, toppat albumlistor, mottagit fem Rockbjörnar och två Grammisar. Förutom att Lisa Miskovsky är en av Sveriges mest framgångsrika artister har hon även byggt sin egen musikstudio, deltagit i Melodifestivalen år 2012 med låten ”Why Start a Fire” och medverkat i Körslaget i TV4 år 2011. Miskovsky är också en flititg idrottare, spelar bland annat hockey och har under sommarens OS fungerat som programledare för nyhetsmagasinet ”God morgon Rio”.


Musik & Talang, som i år ordnas för sjätte gången, ordnas av DUNK - De Ungas Musikförbund i Svenskfinland, och är en specialsatsning för rytmmusiken som initierades av Svenska kulturfonden 2010. Under årets kongress erbjuds paneler i aktuella ämnen med personer som Janne Hyöty, Emma Kemppainen och Mia Hafrén. Konsertutbudet under Musik & Talang är stort med både inhemska och utländska artister. I år gästas Musik & Talang av bland andra trumlegenden John ”JR” Robinson (USA) och de internationellt kända stråkarrangörerna bröderna Ulf och Henrik Janson (SWE).

Mer info finnas på www.musiktalang.fi

HåW