HelsingFOLK

22.09.2016 kl. 13:36

Pröva på folkmusik på HelsingFOLK 9-14.10.2016.

Folkmusiknätverket Lirarna bjuder in alla spel-, sång- och dansglada folkmusikentusiaster till Spelmansjam med dans sö 9.10 kl. 18-21.30 i Festsalen i SFV-huset G18 på Georgsgatan 18 i Helsingfors.

 

Spelmansjammet utgör startskottet för HelsingFOLK och riktar sig till spelmän, dansare och andra folkmusikintresserade. Vid kvällen får alla spela med i jammet och ta initiativ till låtar, dansa till musiken eller bara mingla i folkmusikatmosfären. Det går bra att hänga med på gehör även om du inte känner låtarna från tidigare. Möjlighet även till kortare uppträdanden för både enskilda och grupper.

Uppträdanden kan anmälas till jamvärden på plats och ställe.

Folksångsjam blir det ti 11.10 kl. 19-21.30, också den i Festsalen i G18. Du som tycker om att sjunga, kom med på Folksångsjam. Vi sjunger folkvisor en- och flerstämmigt, både tillsammans och för varandra! Vi återupplivar visor från tidigare Lirarkurser och tar upp nya visor. Observera att du inte behöver förhandskunskaper om tidigare repertoar el. dyl. för att delta. 

Temaveckan HelsingFOLK 2016 är ett samarbete mellan olika aktörer som jobbar inom området för finlandssvensk folkmusik. Projektet Pröva på folkmusik HelsingFOLK 2016 är det tredje i raden efter Jakobstad år 2014 och Åboland (ETNÅboland) 2015, då barn och ungdomar i daghem, skolor och musikinstitut fått chansen att under en veckas tid bekanta sig med folkmusik genom att spela, sjunga och dansa. I projektet har även ingått jam och konserter. Syftet är att sprida kännedom om folkmusik och folkdans, utveckla nya verksamhetsformer samt ge folkmusikens synlighet.

Mer info på www.lirarna.fi

HåW