Sång- och musikfest i Tavastehus 2017

04.10.2016 kl. 21:36

Sulasols Sång- och musikfest intar Tavastehus i maj

Sulasols Sång- och musikfest ordnas i Tavastehus den 12-15 maj 2017 med temat Suomi soi! Man uppskattar antalet deltagande korister och orkestermusiker till omkring 3000-4000 och evenemanget är öppet för alla amatörmusiker. På det intressanta programmet finns något för envar: storkör med tusentals sångare under ledning av toppdirigenter, ett urval av vårt lands bästa körer och ensembler, en festlig högmässa och ett festtåg till huvudfesten – utan att förglömma efterspel och muntrationer.

Sång- och musikfesten är ett av de största Finland 100 år evenemangen i Egentliga Tavastland och målsättningen är att göra evenemanget till en gemensam fest för folket, med folket. På huvudfesten uppträder högklassiga och internationellt kända körer och ensembler som Ahjo Ensemble, Rajaton, Lumen Valo, Tapiolakören, Vox Aurea och Ylioppilaskunnan Laulajat.

Sulasols Sång- och musikfest ordnas med ca fem års mellanrum, senast i Kuopio år 2012 och år 2007 i Björneborg. Senast festen ordnats i Tavastehus var år 1959.

Mer info hittas på
www.laulujuhlat.fi
www.facebook.com/laulujuhlat
www.twitter.com/laulujuhlat

HåW