Sångkurs med folkmusikgruppen Irmelin

13.09.2017 kl. 09:49
Folkmusikdagarna ordnas i Vasa 25-28.10. Den svenska folkmusikgruppen Irmelin håller då en sångkurs som kretsar kring folkliga visor på gehör (utan noter) från en diger repertoar bestående av bland annat vackra kärleksvisor och svängiga polskor. Inga förkunskaper krävs, bara nyfikenhet och lust till att sjunga! Kursen innehåller utlärning av typiska stilmedel för den folkliga visan, stämsång och skapande av arrangemang i stunden som passar kursens deltagare.

De sånger som lärs ut under kursen kommer att sjungas under kvällens konsert tillsammans med trion.

Irmelins medlemmar Eva Rune, Maria Misgeld och Karin Ericsson Back har lång erfarenhet av undervisning både i Sverige och utomlands. Alla tre medlemmar leder varsin kör och har gedigen sång- och pedagogutbildning från Kungliga Musikhögskolan i Stockholm.

Med svärta, must och sirlighet förvaltar Irmelin svensk och nordisk sångtradition. Irmelin formades som grupp 1999 och har sedan dess turnerat i Sverige och runt om i världen.

Folkmusikgruppen Irmelin.


Några röster från tidigare deltagare:

”Kursen var ett så härligt och uppfriskande möte med er energiska och ljuvliga sång, tack!!“
– Viveca Hedengren, Helsingfors

”Vilken underbar energi! Vaknade före fem på måndagsmorgon då sångerna sjöng i mig så högt. Publiken verkade likaså ha njutit med oss. Tack så väldigt mycket! Era sånger kommer att bära oss långt in i våren.”
– Sara Theodore, Helsingfors.

Kursen är gratis och hålls på Arbis mellan 10 och 16, lördagen den 28 oktober.

Finlands Svenska Sång- och Musikförbund är en del av Folkmusikklustret i Vasa. Folkmusikklustret är ett löst samarbete mellan elva föreningar/förbund som jobbar för att främja folkmusikens synlighet.

Folkmusikdagarna hittar ni även på Facebook, närmare bestämt här.

Robin Sjöstrand