Jobb att söka!

Nytt från FSSMF

Förbundets framtid utstakas i ny strategi

På förbundsdagen antogs den framtidsstrategi som anger riktningen för förbundet under de kommande åren. Här kan du läsa om hur vi i förbundet ser på vår mission, och hur vi definierar våra visioner och målbilder.

Nu blickar vi mot nästa sångfest, vi ses 2026!

När över tusen röster ljuder tillsammans – då är det mäktigt, skrev Hufvudstadsbladet i en artikel i juni 2022. Nu siktar vi mot att mötas igen på nästa sång- och musikfest, som i likhet med senast kommer att ordnas i Helsingfors, andra veckoslutet i juni år 2026.
Foto: Jessica Lindgren

Benny Ojala vann kompositionstävling!

Ledaren för Närpes Skolmusikkår, Benny Ojala, har vunnit första pris i Pirkanmaan Pinna-kompositionstävlingen som arrangerades 23.4 i Sigynsalen i Åbo.
En rosa bild med en bild från ett fint dukat bord.

Musikutskottens träff med sommarsits 

Kom med på musikutskottens informativa och trivsamma middag den 7 juni. Kvällen blir samtidigt ett startskott för sång- och musikfesten 2026.
Rosi Djupsund har långt ljust hår och är klädd i svart.

Rosi Djupsund ny ordförande för FSSMF

Finlands svenska sång- och musikförbund valde Rosi Djupsund till ny ordförande.
På bildens syns sju mottagarna av FSSMFs förbundspriser 2023.

Årets pristagare premierades på Musikgalan i Tammerfors!

"Vad glad jag blir". Så uttrycker sig flera av mottagarna av förbundspriserna. Möt här personerna som premieras för sitt engagemang i det finlandssvenska sång- och musiklivet 2023.
Två foton. Kuggom folkhögskola är en röd träbyggnad och fyra korister sjunger från noter.

Ansök om körlägerstöd från FSSMF

Har ni en idé om att ordna ett körläger? Gör som Vox Femina och ansök om körlägerstöd från FSSMF. I höstas tillbringade damkören en helg på Kuggom folkhögskola, läs och låt dig inspireras. Artikeln har publicerats i Resonans nr 4.
FSSMF:s logo är mörblåd med en lagerkvist, diagonala streck som kan tolkas som strängar eller notlinjer.

FSSMF får ny grafisk profil

Finlands svenska sång- och musikförbund byter skepnad. Framöver kommer våra medlemmar att kunna se förbundet i en mer allsidig färgkombination och logotyp.
Ålands Projektkör nominerades för konsertföreställningen Havsandar. Foto: Daniel Eriksson

Ålands Projektkör får Evert Ekroth-priset

Ålands Projektkör får ta emot Evert Ekroth-priset på 2000 euro av Finlands svenska sång- och musikförbund. Priset delas ut vartannat år.
Ulf Södeblom står iklädd en blå folkdräkt framför på en gräsmatta på stor sångfest. På podiet sitter sångare iklädda folkdräkt.

Personlig dokumentär om Ulf Söderblom, FSSMF:s tidigare förbundsdirigent

Dokumentären Trollkonst och trähus handlar om kapellmästaren Ulf Söderblom (1930-2016), som var en betydande kraft inom den finska operan och oratoriekonsten. Han värdesatte arbete med amatörkörer högt, och fungerade som förbundsdirigent för Finlands svenska sång- och musikförbund åren 1967–1992. Dokumentären har sin premiär på YLE Arenan 17.4. och på YLE Fem 23.4
Koristerna står på en trappa klädda i gröna långa klänningar.

Florakören utlyser kompositionstävling

År 2024 är det dags för Florakörens 80-årsjubileum. Inför jubileumsåret utlyser kören en kompositionstävling. Tävlingen blir den första i sitt slag i körens historia, skriver kören i ett pressmeddelande.
Ulf Långbacka har en grå tröja, och glasögon och silverfärgat hår. Han sitter i sin soffa och i bakgrunden står ett piano och en bokhylla.

Kompositör, kördirigent och coach

– När jag började var det lite skrämmande att ta över efter "Gotti", säger Ulf Långbacka som dirigerat Brahe Djäknar och Florakören i över 30 år.

Hitta en kör att börja sjunga i

Följ Finlands svenska sång- och musikförbund på Facebook!