Svenskfinlands största virtualkör samarbetar med Sås och Kopp - sjung Papper och bark med oss!

22.03.2021 kl. 22:17
Ackompanjerade av de veritabla såskopparna sjunger Svenskfinlands största virtualkör nu låten ”Papper och bark” som Ida Olsonen arrangerat specifikt för tillfället. Välkomna med i kören!

Sås och Kopps låt Papper och bark tar en på en nostalgisk resa tillbaka till barndomens fantasifulla värld. Ett pappersark blir ett flygplan och i en barkbåt seglar vi iväg till stället där hav och himmel möts. I det nya arrangemanget av Ida Olsonen får den stämningsfulla texten ta plats, inramad av vackra harmonier.

Bakom Svenskfinlands största virtualkör står Finlands svenska sång- och musikförbund FSSMF.

– Papper och bark kändes som en lämplig sång för tillfället eftersom mången sångare säkert uppskattar en liten verklighetsflykt till barndomens bekymmerslösa tillvaro just nu, säger FSSMF:s verksamhetsledare Henrik Lillhannus.

Sedan coronapandemins intåg i körsångarens vardag har Svenskfinlands största virtualkör hunnit framföra tre sånger under 2020: Döpt i Kyro älv, Den blomstertid nu kommer och Finlandia. Alla projekt har lockat hundratals deltagare och det är också många ”icke-körsångare” som fått blodad tand och nu sjunger med i kören av hjärtans lust.

– Då vi grundade virtualkören och körde igång med vårt första projekt, Döpt i Kyro älv, trodde vi nog inte att kören skulle bli så omtyckt och få så mycket uppmärksamhet!

Lillhannus säger att det är roligt att FSSMF haft möjlighet att satsa på kören och komma på nya intressanta projekt. Efter tre egna sånger kändes tiden rätt för ett större samarbete tillsammans med Sås och Kopp.

– Vi är mycket glada över samarbetet! Sås och Kopp är vida kända i hela Svenskfinland och har många fans i olika åldergrupper, så förhoppningsvis hittar många till kören.

Pasi Hiihtola och Peik Stenberg, alltså Sås och Kopp, berättar att de skrev låten Papper och bark på 90-talet, ursprungligen till barnprogrammet Radio Fnatt.

– Låten handlar om två pojkar som drömmer om vad de ska bli när de blir stora, berättar Stenberg och Hiihtola.

Duon är glada över samarbetet och hoppas att många vill delta. 

– Det här är en rolig satsning, nu kan ni alla där hemma sjunga tillsammans med Sås och Kopp! Häng med!

Vill du vara med och sjunga Sås och Kopp tillsammans med hundratals andra sångare i Svenskfinland? Gå med i Facebookgruppen Svenskfinlands största virtualkör och sätt igång övandet redan nu! I gruppen hittar du instruktioner och övingsfiler. Deadline för att lämna in sitt bidrag är söndagen den 11 april klockan 23.59.