Feel the Rhythm 5 ordnas 9-10 oktober i Åbo!

06.09.2021 kl. 11:42
Den populära kursen Feel the Rhythm är här igen efter ett kortare uppehåll! Tvådagarskursen med Ida Olsonen och Johanna Grüssner ordnas i Åbo den 9-10 oktober. Anmälan är öppen till 1 oktober.

Ida Olsonen och Johanna Grüssner fungerar som ledare för FTR5. Olsonens och Grüssners workshop riktar sig till ensembler och körer som vill utveckla sin samsjungenhet och förbättra samklangen. Under kursen får ensembler öva sig på att ta fram känslan för rytm och puls, lyssna in sig på harmonier och finjustera pitchen inom gruppen samt finslipa uttryck och närvaro. Workshoparna är öppna för publik (övriga deltagare). Även enskilda körsångare utan egen ensemble är välkomna att anmäla sig, de kan följa med programmet under hela FTR5.

FTR5 ordnas i Åbo, Cygnaeus skola, Mariegatan 7.

Ida Olsonen är kompositör och utbildad vid Sibelius-Akademin och har dessutom studerat rytmisk dirigering vid Aarhus universitet. Hon leder den framgångsrika kören Musta Lammas.

Johanna Grüssner är jazzsångerska och musiker, utbildad vid Berklee College of Music i Boston och med en magisterexamen i jazzsång vid Manhattan School of Music.

Det finns plats för 6 ensembler till workshopen. Ensemblen väljer på förhand ut 2-3 av sina egna sånger som de vill jobba med tillsammans med kursledarna och skickar in noterna senast den 1.10 till kansli@fssmf.fi.

Ensemblen kan också gärna skicka en ljud- eller videolänk (dvs ett ljudprov av er sång, en mobilinspelning räcker) senast den 1.10 till kansli@fssmf.fi.

Program lördag 9 oktober: 

Kl 10 uppsjungning och workshoppar med grupperna

Kl 12 Lunch på stan 

Kl 13 workshoppar med grupperna 
Kl 16 Mat på stan
Kl 17 -> Informell open mic night: grupperna uppträder för varandra

Program söndag 10 oktober: 

Kl 10 workshoppar med grupper 
Kl 12 Avslutning FTR5 avslutas

Kl 12-13 Lunch på stan

Klockan 13 inleder vi We Are Voice-övningar, dit alla också är välkomna att delta. Läs mer här!

Anmälning senast 1.10.2021. Alla deltagare i ensemblen måste anmäla sig skilt. Anmäl er via det här formuläret. 

Priset: 10 euro för medlemmar, 25 euro för icke-medlemmar. I priset ingår undervisning, men inte servering. 

Betalningen sker med förhandsfakturering och avbokningar kan göras endast fram till den 1 oktober efter det debiteras fullt pris.