ÅRSRAPPORT för år 2017 - Ja, dags igen!

Fyll i och skicka in uppgifterna senast 30.1.2018.

Alla inkomna svar samlas automatiskt till en excelfil, som i början av februari sorteras och skickas vidare till special- och lokalförbunden. Era svar är viktiga för oss på Förbundet. Blanketten finns här.


VÄRDESEDEL 2018 - Ansökningstid nu!

FSSMF vill uppmuntra och stöda medlemsensemblernas musikaliska utveckling genom att under år 2018 bevilja ett antal värdesedlar ämnade för utbildnings- och instruktionsverksamhet i de enskilda ensemblerna. 
Värdet på en värdesedel uppgår till 250 euro.

Ansökningarna tas emot under tiden 1-31.01.2018. Ansök här


Årets pristagare: Dags att nominera era kandidater nu!

På Musikgalan 7 april utses Årets körsångare, instrumentalist och funktionär 2018! Nu vill vi ha förslag på kandidater till pristagare. Lämna in era förslag senast 31.1!

Nominera kandidat här


FÖRENINGSKICK - ge din styrelse en kick framåt! - Anmälning nu!

Workshop för förbundets medlemskörer och -orkestrar! Hela styrelsen deltar. Hjälper kören/orkestern att ta fram en klar strategi, en uppdaterad verksamhetsplan och en tydlig vision för sin verksamhet. Tre tillfällen ordnas våren 2018. Lördag 14.4 i Jakobstad, Musikhuset, Lördag 28.4 i Vasa (Platsen meddelas senare), Lördag 12.5 i Närpes (Platsen meddelas senare).

Anmäl din styrelse här


ENSEMBLE-WORKSHOP 7 APRIL: FEEL THE RHYTHM 3 - Anmälning nu!

Workshop med coaching för mindre vokalensembler (ca 4-10 personer). Hela ensemblen deltar i en gemensam del, samt i enskilda gruppsessioner. Vi jobbar praktiskt på förmiddagen och eftermiddagen. Under dagen klarnar vilka ensembler som uppträder under musikgalamiddagen på kvällen. Fokus på rytmövningar, harmoni, presentation. Hela vokalgrupper (blandade, herr, dam, instrumentförstärkta) deltar. Dragare: Mia Makaroff. 

Anmäl din ensemble här


MUSIKGALAMIDDAG 2018 - Anmälning nu!

Här kan du anmäla dig till FSSMF:s Musikgalamiddag i Arbetets vänners hus, Annegatan 26 i Helsingfors lördagen den 7 april klockan 18. Obs, sista anmälningsdag är söndag 18.3.

Galamiddagen är öppen för körer, medlemmar, avecer och andra. Under middagen utdelas förbundets utmärkelser Årets körsångare, instrumentalist och funktionär 2017. För underhållningen svarar en ensemblemönstring bestående av vokalensembler som deltagit i workshopparna under dagen.

Anmäl dig här


DIRIGENTKURS PLANERAS! - Visa intresse nu!

Uppmuntrade av de fina erfarenheterna från dirigentkursen i november kommer vi att planera en fortsättning under 2018. 

Mer information kommer då vi i Musikutskottet har planerna klara!  

Du kan redan visa ditt intresse genom att fylla i intresseblanketten 


 

 

 

 

FSSMF stöder både enskilda musiker och ensembler

Finlands Svenska Sång- och Musikförbund är en paraplyorganisation för amatörkörer och -orkestrar i Svenskfinland. Genom kurser, understöd, tekniska lösningar och förlagsverksamhet kan vi hjälpa just din ensemble att ta ytterligare ett kliv framåt i utvecklingen. Vi håller också reda på vad som sker inom musiklivet i Svenskfinland och vill vara med där det händer. Det är också vår uppgift att lobba för och driva frågor som är viktiga för just amatörmusiker.

 

Läs mer om våra tjänster här >>

Läs om vad som är nytt inom förbundet här >>

 

Har du frågor eller funderingar får du gärna kontakta oss på kansliet. Vi hjälper dig gärna vidare, oberoende om du söker noter, sångare eller musikanter till ett projekt eller behöver hjälp med webbsidor eller bokföring för din ensemble.


Du kan också följa oss på Facebook:
 
 

 

Verksamheten stöds av Svenska Kulturfonden