Toni Sjöblom tar över Vasa Körfestival

05.09.2016 kl. 20:18

FSSMF:s tidigare verksamhetsledare Toni Sjöblom är sedan 1 september anställd för att handha producentskapet av det årliga storevenemanget Vasa Körfestival.

 

Toni, hur känns det att ta över en så här stor och internationellt känd och etablerad festival?

- Det blir både intressant och spännande! Jobbet känns som en lagom stor utmaning och innebär för mig att jag tar klivet ut i den stora gränslösa körvärlden.

 

Vilka är dina primära arbetsuppgifter just nu?

Som producent har jag helhetsansvaret för festivalens genomförande med allt vad det innebär rent ekonomiskt, administrativt och organisatoriskt. Jag kommer att samarbeta intimt med festivalens konstnärliga ledare Eero Paalanen som i första hand ansvarar för det konstnärliga innehållet. Som bäst håller jag på att sätta mig in i de olika arbetsuppgifterna och så försöker jag träffa människor som på något sätt har varit och kommer att vara involverade i festivalarbetet. Samtidigt försöker jag läsa in mig på allt det material som finns arkiverat från tidigare körfestivaler för att få en klarare uppfattning om vad som gjorts under tidigare festivaler.

 

Kan du redan berätta något om innehållet i nästa års festival?

- Nja, inte riktigt ännu. Festivalprogrammet med gäst- och huvudartister kommer att presenteras i slutet av november då det också ges information om hur man anmäler sig till nästa års festival. Vasa Körfestival är dessutom känt för festivalen dit man kan komma för att glädjas, trivas och ha roligt i körmusikens tecken och det kommer som vanligt att finnas flera olika möjligheter för körer och ensembler att uppträda på olika större och mindre konsertscener i centrum av Vasa.

 

Kommer festivalen att få en ännu mer finlandssvensk prägel nu med dig vid rodret?

- Festivalen brukar som sagt besökas av en hel del finlandssvenska körer och grupper och det blir säkert en fortsättning på det hoppas jag. Eftersom jag från mitt tidigare värv sitter på en hel del kontakter till det finlandssvenska kör- och musiklivet kommer jag givetvis att använda mig av dessa och flitigt stå i kontakt med intresserade grupper.

 

Vilka fingeravtryck vill du lägga på festivalen?

- Vad jag har hört, sett och erfarit så har festivalen en god renommé ute bland körfolket. Intresset att delta i årets festival var så stort att alla grupper inte rymdes med! Ledstjärnan för mig blir nog att försöka fortsätta på samma linje och kunna erbjuda ett varmhjärtat och högklassigt proffs- och amatörevenemang som också når ut till en bred publik.


Mer info så småningom på vaasachoirfestival.fi/korfestivalen


 

HåW
Kommentarer (1)
Furorna har anmält sig till Festivalen. Vi ser fram emot en gemensam konsert med Wasa Bygdekör och Kronoby Sångkör. Då får vi höra hur "Så gick det till när farfar var ung " i Tobias Elfvings arrangemang. Vi ser fram emot ett livligt veckoslut.
Benita Bärlund08.12.16 kl. 07:55