Jobb att söka!

Nytt från FSSMF

Verksamhetsledarens brev 2

Här hittar ni allt som är på gång inom förbundet just nu. Och i höst är det mycket som händer. Kurser, körkonserter i Sverige och diskussionstillfällen.

Sångkursen du inte får missa!

Om du någonsin har velat bli coachad av ett riktigt proffs har du sällan haft en så bra chans som nu. Anders Jalkéus, med dryga 30 år som bas i den världskända acappellagruppen Real Group bakom sig, slår nu ihop sig med Finlands Svenska Sång- och Musikförbund för en rytmhelg i Borgå. Kom ensam, med din ensemble eller varför inte med hela din kör! Du får dessutom möjlighet att delta i workshopar med Sören Lillkung och Camilla Wikstén-Rönnbacka. Kom med och upplev Feel the rhythm 2 i Borgå 14-15.10!

Musikkurser för sommaren

Sångare och musiker, har ni inga sommarplaner än så kommer här lite tips om vad ni kan göra med er tid. Vasa Sommaruniversitet ordnar fortbildning inom barockmusik, rytmmusik, CVT, rösthälsa och pianospelandet.

Förbundsmötet valde nya styrelsemedlemmar och ämbetsposter

Under FSSMF:s förbundsmöte i lördags (8.4) valde förbundet en ny styrelsesammansättning. Efter en presentation av valberedningens ordförande Krister Norrgrann beslöt mötet att minska antalet styrelseposter från 10 till 8. Det främsta argumentet för detta var att styrelsen ska ha möjlighet till ett effektivare arbetssätt.

Fem premierades på musikgalan

Pia-Lena Kastus-Lindholm, Kasper Sundström, Caj Nordström, Benita Bärlund och Martina Lindberg fick äran att väljas till årets körsångare, respektive instrumentalist och funktionär under FSSMF:s musikgala i lördags.

Västra Nylands sång- och musikförbund firade 100 år.

I helgen firade Västra Nylands Sång- och Musikförbund 100 år med konsert och fest. FSSMF var förstås med och firade jubilaren och här nedan kan ni se ett par bilder från konserten som hölls i Ekenäs kyrka. Teddy Granroth höll i dirigentpinnen och ledde förtjänstfullt jubileumskören som bestod av medlemmar från förbundets medlemskörer.

Damkörerna valde ny förbundsordförande

– Damkörssången ligger mig varmt om hjärtat och jag är ivrig och inspirerad inför mitt nya uppdrag. Jag vill föra damkörstraditionen vidare och samtidigt arbeta för utveckling och nytänkande, säger Jenny Stenberg-Sirén.

Nu blir det sång till taffeln igen

Det är tio år sedan Finlands Svenska Körförbund senast tryckte upp ett sånghäfte med bordssånger, men om ett år blir det verklighet på nytt.

Resonans har äntligen nya kläder

Ny redaktör, ny tidning. Resonans har kastat av sig de gamla paltorna och tagit på sig nya, fräscha och moderna kläder.

Vem premieras den 8 april?

Hela 14 nominerade körsångare, instrumentalister och funktionärer!

FSSMF med på Den Stora Finlandssvenska kryssningen!

Sammanlagt sju grupper representerade FSSMF på kryssningen: Nonen Vocals, JAMM, Modus, RacklerZ, Korsholmsgillet, BMU & Friends samt Sångens Vänner i Jakobstad. Utöver detta uppträdde Cawiar och pensionärskören Furorna. Stort tack till alla medverkande grupper.

Hitta en kör att börja sjunga i

Följ Finlands svenska sång- och musikförbund på Facebook!