FSSMF delar ut 4 stipendier för deltagande i dirigeringskurs

18.03.2022 kl. 11:50
Vill du fila på din dirigeringsteknik, sångteknik och repertoarkännedom med hjälp av kompetenta lärare i en fantastisk miljö? FSSMF erbjuder nu kördirigenter i Svenskfinland en unik möjlighet att delta i kursen Kördirigering och röstutveckling på Framnäs folkhögskola i Piteå i Sverige.

FSSMF delar ut stipendier till 4 personer för deltagande i dirigeringskursen. Stipendiet ersätter resekostnader enligt redovisning för upp till 1500 euro per deltagare.

Ansökan

Sök till Kördirigering och röstutveckling genom att skicka in en ansökan till Framnäs folkhögskola. I anmälan ska du uppge tidigare erfarenheter av dirigering och körsång, samt vilken stämma du sjunger. Deadline för ansökan är 1 april 2022. Läs mer om kursen och gör ansökan här.

Efter att du blivit antaget till kursen, skicka in en fritt formulerad ansökan till kansli@fssmf.fi. Vi ersätter kurs-, rese- och logikostnaderna mot redovisning. Stipendiet beviljas i första hand till dirigenter i körer som hör till FSSMF.

Mer information om kursen:

Kursen spänner över ett läsår och är lämplig för sångare och dirigenter som vill förkovra sig i kördirigering och körsång. Du bör ha viss erfarenhet av att dirigera eller att sjunga i kör även om innehållet anpassas individuellt efter befintlig nivå. Kursen erbjuder generöst med podietid med övningskör, individuella sång- och dirigeringslektioner, gruppundervisning, auskultation samt seminarier. Kurstillfällen ordnas på Framnäs folkhögskola i Piteå under följande veckoslut:

  • 9 – 11 september 2022
  • 11 – 13 november 2022
  • 20 – 22 januari 2023
  • 17 – 19 mars 2023
     

Som lärare fungerar:

Erik Westberg – Professor i kördirigering vid Musikhögskolan i Piteå

Emma Rönnlund – lärare i sång vid Framnäs Folkhögskola

Jakob Grubbström – lärare i kör vid Adolf Fredriks musikklasser

 

Sofia Strömgård