INSTÄLLT! Feel the Rhythm 5 ordnas 4-5 april i Åbo!

20.01.2020 kl. 09:42
Den populära kursen Feel the Rhythm är här igen! Tvådagarskursen med Mia Makaroff och Ida Olsonen ordnas i Åbo den 4-5 april. Nytt för i år är också en jätteworkshop med ÅK Ensemble och körens dirigent Pia Kulla: Showkör med mikrofon, som också riktar sig till enskilda korister och hela körer. Anmälan senast 16.3. kl 12.

Mia Makaroff och Ida Olsonen fungerar som ledare för den delen av kursen som riktar sig till mindre vokalensembler, medan Pia Kulla och ÅK Ensemble drar en ny workshop för hela körer och enskilda korister.

Makaroff och Olsonens workshop riktar sig till mindre ensembler som vill utveckla sin samsjungenhet och förbättra samklangen. Under kursen får ensembler öva sig på att ta fram känslan för rytm och puls, lyssna in sig på harmonier och finjustera pitchen inom gruppen samt finslipa uttryck och närvaro.

FTR5 ordnas i Åbo, Cygnaeus skola, Mariegatan 7.

Ny workshop för körer och enskilda korister!

Årets nyhet är en större workshop tillsammans med ÅK Ensemble: Showkör med mikrofon. Workshopen leds av ÅK Ensembles dirigent Pia Kulla och ÅK Ensemble deltar också i workshopen. Hela ensembler eller körer kan delta i showkörsworkshopen, men enskilda sångare är också välkomna. Under workshopen sjunger man tillsammans med komp och tanken är att vänja sig vid att sjunga i mikrofon. Inför workshopen med ÅK Ensemble ska alla deltagare öva in två sånger.

Mia Makaroff är dirigent, kompositör och musiklärare och jobbar mycket med rytmmusik. Hon har bland annat skrivit musik för Rajaton och King's Singers och flera kända stycken speciellt för damkör.

Ida Olsonen är kompositör och utbildad vid Sibelius-Akademin och har dessutom studerat rytmisk dirigering vid Aarhus universitet. Hon leder den framgångsrika kören Musta Lammas

ANMÄLAN till Feel the Rhythm stängs måndagen den 16 mars klockan 12.

Till anmälningsblanketten!

Det finns plats för 6 mindre ensembler (till Olsonens och Makaroffs workshop) och upp till hundra enskilda deltagare till "Showkör med mikrofon"

Man kan anmäla sig till båda workshopparna, notera att workshopen med Olsonen och Makaroff är avsedd för mindre ensembler.

Priset för FTR5 är 100 € per medlemsdeltagare (120 € för icke-förbundmedlem) och då ingår pausfika, lunch och Musikgalans kvällsmiddag.

Betalningen sker med förhandsfakturering och avbokningar kan göras endast fram till den 16 mars, efter det debiteras fullt pris.

Ida Olsonen är en av kursledarna.

Ensemblen väljer på förhand ut 2-3 av sina egna sånger som de vill jobba med tillsammans med kursledarna och skickar in noterna senast den 16.3 till kansli@fssmf.fi.

Ensemblen kan också gärna skicka en ljud- eller videolänk (dvs ett ljudprov av er sång, en mobilinspelning räcker) senast den 16.3 till kansli@fssmf.fi.

De som deltar i "Showkör med mikrofon" kommer att få information och noter till två sånger som kommer att sjungas under veckoslutet.

Program

                           

 

OBS! Varje deltagare i ensemblen anmäler sig individuellt. 

 

Anmälan här