FSSMF bjuder in till Sommarkörforum - en digital mötesplats för alla körsångare

05.06.2020 kl. 12:44
FSSMF går med i ett projekt med Sveriges Körförbund och andra musikorganisationer för att under sommaren erbjuda ett diskussionsforum för alla körsångare. Kring detta digitala vattehål kan man i sommarhettan utbyta erfarenheter och inspireras av andra.

På lördag den 6 juni startar Körsommar – en digital mötesplats där alla körsångare i Sverige och svenskspråkiga Finland välkomnas in i ett digitalt sommarkörforum. I en tid där många körer har fått ställa om från fysiska till digitala träffar blir detta extra viktigt.

Forumet fokuserar på att inspirera, informera och framför allt låta körsångare diskutera med varandra, t.ex. hur man kan ställa om i en tid där man inte kan träffas på vanligt sätt.

Bakom ”Körsommar” står Sveriges Körförbund, Finlands svenska sång- och musikförbund, Studieförbundet Bilda tillsammans med Nordens största digitala tjänster för körsång - ScorX och We Are Voice. 

– Vanligtvis har alla våra medlemmar sina olika kanaler där de kommunicerar och interagerar med varandra. Vår vision är att kunna prata tillsammans i en tid där det blivit så svårt för oss att ägna oss åt det som vi uppskattar mest – att sjunga i kör, säger Karin Eklundh, förbundsdirektör Sveriges Körförbund.

Just den gemensamma aktionen att tillsammans få samla alla som brinner för körsång tror projektägarna är nyckeln.

– Vi från den svenskspråkiga delen av Finland tycker det är så roligt att interagera med våra svenskspråkiga motsvarigheter. Vi ser fram emot samarbetet och inte minst att få berätta om körlivet här på den finska sidan i såväl virtuella körsatsningar som repertoarkännedom, säger Henrik Lillhannus, verksamhetsledare Finlands svenska sång- och musikförbund.

– Det känns fantastiskt kul att få bjuda in gemensamt till ett forum där körsångare kan få såväl inspiration som information i en tid där många varit ifrån sin kör under de senaste månaderna. Vi vill ingjuta hopp, glädje och skapa en samlingsplats där körsångare kan diskutera, skicka in innehåll och få presentera hur de hanterar den längtan vi alla har till körsång, säger Martin Rolinski, VD We Are Voice.

Det digitala sommarkörforumet pågår under hela sommaren. Repertoarmässigt hoppas projektägarna också inspirera.